november 2014

new camera

 I går fylte jeg 18 år, og jeg har fått meg et nytt kamera! Jeg tyvstartet litt og kjøpte det, altså nikon d7100, allerede på onsdag, så jeg har allerede fått testet det ut litt. Det jeg kan si, er at det er noe helt annet å fotografere med dette, det merkes med en gang, og jeg er utrolig fornøyd. Jeg er også veldig fornøyd med å ha bestått førerprøven, så dagen i går var veldig, veldig fin!

 

Hva synes du om bildene?


novembertilbakeblikk

Jeg skulle ønske man bare kunne teleportere seg til hvor som helst. Da skulle jeg gjerne dratt tilbake til Frankrike og spise bringebæris med hvit sjokolade og gå i fargerike gater, eller aller helst dra til et sted jeg aldri har vært. Som til julepyntede Paris og New York, eller mer eksotiske steder i Asia og Afrika. Jeg trøster meg imidlertid med at det noen ganger kan være ganske fint her også (som ved solnedgangen og på stranda ↑ ), og at jeg blir 18 på fredag og har bestilt nytt kamera (!!!) (gleder meg).

 

Hvor ville du dratt akkurat nå hvis du kunne?


Solglimt

Denne dagen var egentlig en grå regnværsdag, så jeg hadde vel litt flaks da det så slik ut da jeg tok en pause under øvelseskjøringen. 

 

Hva synes du om bildene?

Isblå bølger

Det var veldig fint her.

Og lyst, så lyst at jeg ikke helt fikk brukt så lang lukkertid som jeg hadde tenkt, det ble nesten i stedet. 

 

Hva synes du om bildet?


Hvis du har en sitron

Lag en sunn, fudgy sitronkake!

Jeg elsker sitron. Alt blir så godt med sitron. Etter å ha prøvd havregrøt med sitron i, fikk jeg lyst til å lage en liknende kake. For å lage den trenger du:

1 boks hvite bønner (170g) - 2 egg - 2 ss sukrin+ og 1 ss sukrin gold (eller annet tilsvarende 5 ss sukker) - 1 banan - 1 dl yoghurt naturell - 1,5 dl havregryn - 1 ts bakepulver - 1/2 sitron - 2 ss smeltet smør - 1 ts valmuefrø (kan sløyfes) 

Slik gjør du:

1. Pisk eggene luftige i en bolle, tilsett sukrin og en most banan.

2. Press ut saften av sitronen i eggeblandingen, og riv den gule delen av skallet oppi. 

3. Mos bønnene, og tilsett dette i bollen sammen med resten av ingrediensene, og bland godt sammen.

4. Ha røra i en liten, bakepapirkledd kakeform, jeg brukte en brødform, og stek midt i ovnen på 180 grader i omtrent 40 minutter (til den er fast og gyllen).

En god og frisk kake som like godt kan nytes med god samvittighet etter helga. 

 

 

hits