november 2013

6209 dager

_DSC0972 copy

Tenkte bare å si at i dag er jeg 6209 dager gammel. For dere som ikke er superraske i hoderegning (jeg er en av dem) vil det si 17 år. Har hatt en kjempefin dag med fine gaver og gratulasjoner!

 

tomhet fylt av ingenting

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg synes november en bra måned eller ikke. Om den er fin eller bare grå og tom. Kanskje begge deler?

 

Hva synes du om bildene?


 

Pancakes and candles (sunday)

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

én måned til julaften, én uke til desember og fire dager til bursdagen min. Fint!

 

Aller hest vil jeg høre på masse julemusikk, ta frem julepynt og gjøre andre julete ting akkurat nå, men det er nok hakket for tidlig. I mellomtiden tenner jeg mange lys og spiser pannekaker (og klementin (og drikker kakao)). 

 

Hva synes du om bildene?

Hva gleder du deg til?

 

Feel the light

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy   _DSC0972 copy

_DSC0972 copy 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om bildene?

 

To create something

_DSC0972 copy

 [To cause to exist; bring into being.]

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy  _DSC0972 copy

_DSC0972 copy

I helga var jeg og Hilde veldig kreative og produktive, vi laget blant annet det dere ser på bildene over ↑.

Papirposene kan du lage slik (ps: kan anbefale å bruke google translate med mindre du kan vietnamesisk)

Blomstene/stjernene lages slik 

Og colaflasken har jeg bare malt på innsiden med hobbymaling.

 

 

Veldig lett å lage og veldig gøy!

 

Hva synes du?


 

if we could float away

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

To gamle bilder med ny redigering. Jeg prøvde å redigere dem litt annerledes enn jeg pleier, det er egentlig mye morsommere da. Det er så lett å gå seg bort i vaner og rutiner, så det er bra å gjøre noe annerledes innimellom.

 

Hva synes du?

 

H Ø S T & S O M M E R

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy  _DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

 Hva velger du? Jeg velger sommer, jeg. 

 

Hva synes du om bildene?


 

 

Regnbue og te og fredag

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Endelig helg. 

Jeg har tatt utrolig lite bilder i det siste, så her kommer noen litt gamle, eller i hvert fall ikke helt nye. Denne gangen også har jeg prøvd å redigere bildene litt kornete. Åh. Det minner meg på at jeg vil kjøpe et engangskamera snart.

Ha en fin fredag!

 

Hva synes du om bildene?

 

 

"Stressed spelled backwards is desserts."

.....................................................................

Mandag, ny uke, nye muligheter. Men også nye ting som må gjøres, og ofte en del stress. Så, hvorfor ikke ta seg en dessert, eller tre? Her kommer oppskrifter på tre litt sunnere desserter:

_DSC0972 copy _DSC0972 copy

Mikro-sjokoladefondant

(1 porsjon): 

1 egg - 1 liten banan eller 1/2 stor banan, most - 1-2 ss mel (jeg brukte havremel laget av havregryn) - 1/2 ts bakepulver - 1 god ss sukrin gold/annen søtning - 1 ss kakaopulver - litt melk for tynnere konsistens

Rør alle ingrediensene godt sammen. Ha røren i en skål/form, dekk med plastfolie og sett i mikroen på full effekt. Hvor lenge den trenger å stå avhenger av størrelsen og formen. Jeg lagde min i to små former, og de trengte ikke stå inne i mer enn omtrent 30-40 sekunder. Da var de akkurat passe stekt og flytende i midten.

_DSC0972 copy

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dette...

..Mangopudding?

(3 porsjoner)

2-3 dl kesam (evt. blandet med yoghurt naturell og/eller melk) - 1 eller 1/2 mango i biter - smak til med søtning hvis nødvendig - 1 gelatinplate, bløtlagt i 5 minutter - 1/2 dl kokende vann 

Miks sammen ingrediensene med en blender eller stavmikser.

Løs gelatinplaten opp i det kokende vannet. Bland deretter dette inn i mangoblandingen. Ha i små porsjonsformer, og sett i kjøleskap til det har stivnet. 

Bringebærsaus: et par never (frosne) bringebær - et par ss vann - smak til med søtning hvis nødvendig

Kok opp i en liten kjele. Prøv å mose bærene så godt som mulig med en gaffel. Tilsett vann etter konsistens.

Serveres sammen når "puddingen" har stivnet.

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

 

 

 

Tilslørt bondepike

(1 porsjon):

Eplemos: 1 eple, skrelt og skjært i terninger - litt vann (knapt 1/2 dl) - evt. søtning og vaniljeessens etter smak

Kok eplebitene i vannet til de er møre, rør slik at de blir most. 

Müsli: 20g korn/gryn (jeg brukte havregryn og 4-korn) - 1-2 ts sukrin gold/brunt sukker - evt. litt kanel

Brun alt sammen i en liten kjele eller stekepanne. Pass på å røre godt slik at det ikke brenner seg.

Når alt dette er klart, er det bare til å legge Eplemos, yoghurt naturell (kan også bruke krem) og müslien lagvis i et glass. 

Dette var kjempegodt!

 








Håper oppskriftene faller i smak. Selv pleier jeg ofte å prøve meg fram litt etter hva jeg selv liker, og jeg anbefaler dere å gjøre det samme.

 

Hva synes du?

 

Stormy weather

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

...

 

Hva synes du om bildene?


 

hits