november 2013

6209 dager

_DSC0972 copy

Tenkte bare si at i dag er jeg 6209 dager gammel. For dere som ikke er superraske i hoderegning (jeg er en av dem) vil det si 17 r. Har hatt en kjempefin dag med fine gaver og gratulasjoner!

tomhet fylt av ingenting

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Jeg klarer ikke helt bestemme meg for om jeg synes november en bra mned eller ikke. Om den er fin eller bare gr og tom. Kanskje begge deler?

Hva synes du om bildene?


Pancakes and candles (sunday)

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

n mned til julaften, n uke til desember og fire dager til bursdagen min. Fint!

Aller hest vil jeg hre p masse julemusikk, ta frem julepynt og gjre andre julete ting akkurat n, men det er nok hakket for tidlig. I mellomtiden tenner jeg mange lys og spiser pannekaker (og klementin (og drikker kakao)).

Hva synes du om bildene?

Hva gleder du deg til?

Feel the light

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy _DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Hva synes du om bildene?

To create something

_DSC0972 copy

[To cause to exist; bring into being.]

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

I helga var jeg og Hilde veldig kreative og produktive, vi laget blant annet det dere ser p bildene over↑.

Papirposene kan du lageslik (ps: kan anbefale bruke google translate med mindre du kan vietnamesisk)

Blomstene/stjernene lages slik

Og colaflasken har jeg bare malt p innsiden med hobbymaling.

Veldig lett lage og veldig gy!

Hva synes du?


if we could float away

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

To gamle bilder med ny redigering. Jeg prvde redigere dem litt annerledes enn jeg pleier, det er egentlig mye morsommere da. Det er s lett g seg bort i vaner og rutiner, s det er bra gjre noe annerledes innimellom.

Hva synes du?

H S T & S O M M E R

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Hva velger du? Jeg velger sommer, jeg.

Hva synes du om bildene?


Regnbue og te og fredag

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Endelig helg.

Jeg har tatt utrolig lite bilder i det siste, s her kommer noen litt gamle, eller i hvert fall ikke helt nye. Denne gangen ogs har jeg prvd redigere bildene litt kornete. h. Det minner meg p at jeg vil kjpe et engangskamera snart.

Ha en fin fredag!

Hva synes du om bildene?

"Stressed spelled backwards is desserts."

.....................................................................

Mandag, ny uke, nye muligheter. Men ogs nye ting som m gjres, og ofte en del stress. S, hvorfor ikke ta seg en dessert, eller tre? Her kommer oppskrifter p tre litt sunnere desserter:

_DSC0972 copy_DSC0972 copy

Mikro-sjokoladefondant

(1 porsjon):

1 egg - 1 liten banan eller 1/2 stor banan, most - 1-2 ss mel (jeg brukte havremel laget av havregryn) - 1/2 ts bakepulver - 1 god ss sukrin gold/annen stning - 1 ss kakaopulver - litt melk for tynnere konsistens

Rr alle ingrediensene godt sammen. Ha rren i en skl/form, dekk med plastfolie og sett i mikroen p full effekt. Hvor lenge den trenger st avhenger av strrelsen og formen. Jeg lagde min i to sm former, og de trengte ikke st inne i mer enn omtrent 30-40 sekunder. Da var de akkurat passe stekt og flytende i midten.

_DSC0972 copy

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dette...

..Mangopudding?

(3 porsjoner)

2-3 dl kesam (evt. blandet med yoghurt naturell og/eller melk) - 1 eller 1/2 mango i biter - smak til med stning hvis ndvendig - 1 gelatinplate, bltlagt i 5 minutter - 1/2 dl kokende vann

Miks sammen ingrediensene med en blender eller stavmikser.

Ls gelatinplaten opp i det kokende vannet. Bland deretter dette inn i mangoblandingen. Ha i sm porsjonsformer, og sett i kjleskap til det har stivnet.

Bringebrsaus: et par never (frosne) bringebr - et par ss vann - smak til med stning hvis ndvendig

Kok opp i en liten kjele. Prv mose brene s godt som mulig med en gaffel. Tilsett vann etter konsistens.

Serveres sammen nr "puddingen" har stivnet.

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Tilslrt bondepike

(1 porsjon):

Eplemos: 1 eple, skrelt og skjrt i terninger - litt vann (knapt 1/2 dl) - evt. stning og vaniljeessens etter smak

Kok eplebitene i vannet til de er mre, rr slik at de blir most.

Msli: 20g korn/gryn (jeg brukte havregryn og 4-korn) - 1-2 ts sukrin gold/brunt sukker - evt. litt kanel

Brun alt sammen i en liten kjele eller stekepanne. Pass p rre godt slik at det ikke brenner seg.

Nr alt dette er klart, er det bare til legge Eplemos, yoghurt naturell (kan ogs bruke krem) og mslien lagvis i et glass.

Dette var kjempegodt!








Hper oppskriftene faller i smak. Selv pleier jeg ofte prve meg fram litt etter hva jeg selv liker, og jeg anbefaler dere gjre det samme.

Hva synes du?

Stormy weather

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

...

Hva synes du om bildene?


hits