oktober 2014

Oktobersndag

I dag har det ikke vrt rosa himmel, fiken og en stor, gul solsikke. I dag har det bare vrt grtt og vtt, og n m jeg fortsette med sremne. Snn gr dagene (i ett).

Redigering (video)

Jeg synes det er veldig gy se p andres redigeringsvideoer, og har lenge hatt lyst til lage en selv ogs. Her valgte jeg redigere tre noks forskjellige bilder med ulike utgangspunkt, men som dere ser, er det mye av det samme som gr igjen likevel. Kvaliteten p videoen ble ikke helt topp, men den gir forhpentligvis et bilde av hvordan jeg vanligvis redigerer mine bilder i Camera Raw og Photoshop. Her er bildene:

Jeg br kanskje nevne at jeg hele tiden, egentlig ubevisst, endrer mten jeg redigerer p, og at jeg om ett r sannsynligvis vil le litt nr jeg ser p dette.

. . .

Misty mornings

h, hstferie er tingen, alts. En perfekt, liten pause fra alt. Endelig litt tid til gjre det jeg vil, som smake fiken og snt.

Hva synes du om bildene?


krydret linsesuppe & pitabrd

Hsten er etter min mening den perfekte tiden for varme og smakfulle supper, slik som denne linsesuppa. Den er utrolig lett lage, men ogs veldig god - for ikke snakke om sunn - srlig for en linseelsker som meg.

Dette trenger du for lage ca. 2 liter suppe:

1 lk

1 paprika

2-3 fedd hvitlk

3 gulrtter

2,5 ts garam masala

2 ts karri

1,5 ts spisskummen

1 ts timian

1 ts sukrin+ / 2 ts sukker (kan slyfes)

2 kartonger ferdig kokte, rde linser (jeg brukte de fra gogreen)

500 g hakkede tomater

5-6 dl grnnsaksbuljong

100 g matyoghurt

salt og pepper

Slik gjr du:

1. Finhakk alle grnnsakene, og surr lk, hvitlk og paprika i olje i en stekepanne. Tilsett s gulrttene og krydderet, og stek videre.

2. Tilsett linsene i stekepanna. Ha s denne blandingen over i en strre kjele, tilsett tomatene, buljongen og matyoghurten. La dette koke, og smak til med salt og pepper. Spe eventuelt ut med mer vann.

3. Server med pitabrd eller annet brd, hjemmelaget eller kjpt. Jeg bakte pitabrd, og det kan absolutt anbefales.

Dette trenger du til ca. 12 pitabrd:

3 dl lunkent/varmt vann

1/2 pakke gjr

2 dl rugmel

ca. 5 dl hvetemel

1/2 ts salt

1/2 ts karri

1/2 ts spisskummen

1/2 ts paprikapulver

Slik gjr du:

1. Ls opp gjren i vannet, bruk ganske varmt vann til trrgjr.

2. Bland sammen alle de trre ingrediensene, og tilsett vannet. Arbeid deigen smidig for hnd eller med kjkkenmaskin.

3. Del deigen opp i mindre boller, og sett til heving i ca. 30 min.

4. Trykk s bollene til flate, runde kaker, og la dem heve i ytterligere 30 min.

5. Stek midt i ovnen ved 250 grader i 6-8 min, de skal blse seg opp og bli gylne.

Jeg skal i hvert fall lage dette flere ganger.

Parishimmelen

Jeg skulle gjerne vrt i Paris n, men det er jeg ikke. Da ser jeg heller p bildene fra flyturen gjennom Paris i sommer, hvor jeg fikk et lite glimt av eiffeltrnet, og jeg fikk samtidig bare enda mer lyst til dra dit p ordentlig.

(Men jippi, endelig er det hstferie. Det kunne ikke passet bedre, virkelig.)

Hva synes du om bildene?

hits