oktober 2014

Oktobersøndag

I dag har det ikke vært rosa himmel, fiken og en stor, gul solsikke. I dag har det bare vært grått og vått, og nå må jeg fortsette med særemne. Sånn går dagene (i ett).

 

Redigering (video)

Jeg synes det er veldig gøy å se på andres redigeringsvideoer, og har lenge hatt lyst til å lage en selv også. Her valgte jeg å redigere tre nokså forskjellige bilder med ulike utgangspunkt, men som dere ser, er det mye av det samme som går igjen likevel. Kvaliteten på videoen ble ikke helt topp, men den gir forhåpentligvis et bilde av hvordan jeg vanligvis redigerer mine bilder i Camera Raw og Photoshop. Her er bildene:

Jeg bør kanskje nevne at jeg hele tiden, egentlig ubevisst, endrer måten jeg redigerer på, og at jeg om ett år sannsynligvis vil le litt når jeg ser på dette.

 

. . .

 

Misty mornings

Åh, høstferie er tingen, altså. En perfekt, liten pause fra alt. Endelig litt tid til å gjøre det jeg vil, som å smake fiken og sånt.

 

Hva synes du om bildene?


krydret linsesuppe & pitabrød

Høsten er etter min mening den perfekte tiden for varme og smakfulle supper, slik som denne linsesuppa. Den er utrolig lett å lage, men også veldig god - for ikke å snakke om sunn - særlig for en linseelsker som meg.

Dette trenger du for å lage ca. 2 liter suppe:

1 løk

1 paprika

2-3 fedd hvitløk

3 gulrøtter

2,5 ts garam masala

2 ts karri

1,5 ts spisskummen

1 ts timian

1 ts sukrin+ / 2 ts sukker (kan sløyfes)

2 kartonger ferdig kokte, røde linser (jeg brukte de fra gogreen)

500 g hakkede tomater

5-6 dl grønnsaksbuljong

100 g matyoghurt

salt og pepper

Slik gjør du:

1. Finhakk alle grønnsakene, og surr løk, hvitløk og paprika i olje i en stekepanne. Tilsett så gulrøttene og krydderet, og stek videre.

2. Tilsett linsene i stekepanna. Ha så denne blandingen over i en større kjele, tilsett tomatene, buljongen og matyoghurten. La dette koke, og smak til med salt og pepper. Spe eventuelt ut med mer vann.

3. Server med pitabrød eller annet brød, hjemmelaget eller kjøpt. Jeg bakte pitabrød, og det kan absolutt anbefales. 

Dette trenger du til ca. 12 pitabrød:

3 dl lunkent/varmt vann

1/2 pakke gjær

2 dl rugmel

ca. 5 dl hvetemel

1/2 ts salt

1/2 ts karri

1/2 ts spisskummen

1/2 ts paprikapulver

Slik gjør du: 

1. Løs opp gjæren i vannet, bruk ganske varmt vann til tørrgjær.

2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene, og tilsett vannet. Arbeid deigen smidig for hånd eller med kjøkkenmaskin.

3. Del deigen opp i mindre boller, og sett til heving i ca. 30 min.

4. Trykk så bollene til flate, runde kaker, og la dem heve i ytterligere 30 min.

5. Stek midt i ovnen ved 250 grader i 6-8 min, de skal blåse seg opp og bli gylne.

 

 

 Jeg skal i hvert fall lage dette flere ganger.

 

 

Parishimmelen

Jeg skulle gjerne vært i Paris nå, men det er jeg ikke. Da ser jeg heller på bildene fra flyturen gjennom Paris i sommer, hvor jeg fikk et lite glimt av eiffeltårnet, og jeg fikk samtidig bare enda mer lyst til å dra dit på ordentlig.

(Men jippi, endelig er det høstferie. Det kunne ikke passet bedre, virkelig.)

 

Hva synes du om bildene?

 

hits