august 2014

Les pommes

De norske eplene som for tiden modnes, og er å finne i både hager og butikker, er så gode og friske at de er alene en god grunn til å glede seg litt til høsten.

Jeg har bestemt meg, i drømmene mine, at i min fremtidige hage skal jeg ha så mye frukt, bær og grønnsaker som mulig.

Det var også veldigveldig godt å bruke de syrlige og friske eplene i disse småbrødene. Eplebrød med rosmarin, heter de. Du finner oppskriften her. Jeg spiser egentlig sjelden brød, men disse var bare så gode og smakfulle!

 

 

Fotobok

For noen uker siden lagde jeg en fotobok. Jeg hadde nemlig et gavekort, og det er egentlig veldig gøy å se bildene på noe annet enn skjermen. Litt annerledes.

Det er forresten veldig deilig med streik, kjenner jeg. En myk skolestart er veldig nødvendig etter sommerferien.

 


 

Under overflaten

(disse er ikke tatt med mitt kamera, men søsteren min sitt vanntette kompaktkamera)

 

Jeg elsker å ta undervannsbilder. Det er så gøy å se alt på en annerledes og ny måte. Det er jo gøy å bade, gøy å ta bilder, så selvsagt er det gøy sammen også.

 

Sommertid

Ferdig med sommerjobben og snart ferdig med sommerferien, men sommeren håper jeg ikke er ferdig helt enda. Selv om vi virkelig ikke kan klage på sommerværet i år, vil jeg gjerne ha mer. Og tanken på høst med varme gensere og fargerike blader er fin, men den kan godt holde seg borte foreløpig. Men altså, vi er jo bare i midten av august, så det er jo ikke noe å tenke på en gang. Poenget er bare at uansett hvor lang sommerferien er, kommer alltid første skoledag som et lite sjokk. Plutselig skal jeg begynne i tredje klasse, det føles både bra og skummelt.

 

Bildene er forresten fra litt forskjellige sommerdager her hjemme og på hytta.

 

Azur

 

Selv om det er koselig og fint (til tross for litt storm i går) her på hytta, med sitronkjeks i ovnen, drømmer jeg om litt mer ferie, reising og sol. Foreløpig får jeg heller nøye meg med bilder fra Frankrike, denne gangen en god blanding fra flere dager. Den fine, klare fargen på sjøen er nok til at jeg drømmer meg enda litt bort. Azur må være en av de fineste fargene.

 

 

Gjess, yes

Traff på disse søte gjessene for en stund siden. De oppførte seg litt som hermegjess(?), faktisk, siden de alltid gjorde det samme (jeg ble litt ekspert på de få minuttene altså). Og fordelen med disse er at de, tilsynelatende, ikke er like sinte som svaner.

Yes...

 

Hva synes du om bildene?

 

 

hits