mai 2014

Den siste frokosten i mai

En skikkelig god frokost kommer liksom ikke helt til sin fulle rett før man har fotografert den en stund. Der ligger hemmeligheten altså

.............

Men ja, denne frokosten var veldig god, jeg burde lage det oftere.

 

Le joli mai

Det er favorittårstiden min, den er i hvert fall rett rundt svingen. Resultatet er tydeligvis at jeg ender opp med veldig mange bilder på en gang.

Men det er jo så fint å våkne opp til dette (ser bort i fra at det blir alt for tidlig lyst slik at jeg våkner alt for tidlig)

Og vannmelon er jo obligatorisk

Og når man først må øve til matteeksamen (skal ha det på fredag, vet ikke om jeg bør være redd eller ikke?!), er det greit å kunne gjøre det ute i sola

I helga var jeg på hytta, og til tross for at jeg egentlig var syk, var det veldig fint der. Og sauene/lammene var søte

Og frokosten var god

Gøy å tenke på: Jeg har hatt fri i dag, har fri i morgen, eksamen på fredag, og etter det er jeg egentlig ferdig med alt skolearbeid før sommeren!

(Og forresten, tusen tusen takk for de fine kommentarene, dere er så snille)

 

Hva skal du ha eksamen i (hvis du skal ha)?

Hva synes du om bildene?


Mer av Norge i rødt, hvitt og sånt

 

Her er resten av bildene fra 17. mai i hovedstaden. Kunne jo nesten drevet sånn finn Willy med noen av disse bildene, men jeg tror ikke han er der (men har ikke sett etter)

 

Ut av et vindu på et fly

Slik så det ut på søndag, da jeg kikket ut gjennom dette lille (og skitne) flyvinduet på vei hjem fra Oslo. Veldig fint, som alltid.

 

 

17. mai 2014

 

17. mai har for meg i mange år bestått av mye trist regnvær, men denne var absolutt et unntak. Ikke bare dro vi til Oslo, til tante og onkel, i helga for å feire denne dagen, men i tillegg var det ikke noe annet enn strålende sol! Ja, det ble godt og varmt i bunaden, men det får man tåle. Det var i hvert fall utrolig gøy å se 17. mai-toget på Karl-Johan, og alt annet jeg bare har sett på tv. Masse folk var overalt, jeg er sikker på at jeg nå har bilder av tusenvis av fremmede. Og som om dette ikke var mange bilder, har jeg en god del som kommer senere.

 

Hvor feiret du 17. mai?

 

Fang lyset og sånt

Jeg synes egentlig det er veldig vanskelig å komme med såkalte fototips, og vet ikke helt hva jeg skal svare når jeg får spørsmål om nettopp det. Slik jeg ser det, er det nemlig ikke slik at det er noen bestemte innstillinger eller funksjoner som gjør at alt blir bedre. Men jeg har i det siste erfart særlig to ting som jeg synes er veldig nyttige:

#1 Om du har muligheten, ta bilder i Raw. Dette forutsetter at du har photoshop (camera raw) og har muligheten til å behandle bilder i raw-format. Fordelene med dette er at du rett og slett får mye, mye større fleksibilitet når det kommer til behandlingen, fordi bildet ikke har blitt bearbeidet av kameraets bildebehandlingsprogram, og du har selv muligheten til å justere på lys, hvitbalanse og liknende selv. Kvaliteten vil heller ikke avta, noe som gir et finere resultat. Jeg begynte med dette i januar, og selv merker jeg at jeg redigerer bildene mye mindre når jeg tar bilder i raw, fordi det ikke skal like mye til for å få et bedre resultat.

#2 Ikke fokuser kun på å finne fine motiver, som objektene i seg selv, men let etter fint og gjerne særegent lys. Nå kan jeg jo trekke inn klisjéen at fotografering betyr å male med lys, men poenget mitt er bare at et motiv kan bli så utrolig forandret bare ved hjelp av lys. Selv et relativt kjedelig sted kan bli fint med det rette lyset. Kanskje en litt annen vinkel vil gjøre stor forskjell? Prøv deg frem, det er det viktigste. Det prøver i hvert fall jeg å gjøre, selv om det er lett å glemme. Bildene jeg blir mest fornøyd med er oftest de som er preget av spesielt sollys. 

 

Maiblomster

Jeg tror jeg mangler evnen til å gå forbi et slikt tre i stillhet, uten å ta bilder.

 

April through my phone

Føler det blir flere og flere bilder for hver måned. Men at det er mange fra april, tyder egentlig bare på at det var en fin måned.

 

 

Sola smilte

  

  

  

  

  

Sola smilte mye i april. Til tross for mye stress, var april egentlig en veldig fin måned, takket være påskeferien og det fine været. Jeg tok også en del bilder, og her kommer en liten eksplosjon av bilder fra slutten av april. 

 

hits