april 2014

En aprilkveld:

Å, det er så travelt på skolen nå. Jeg merker at det nærmer seg slutten av skoleåret, med siste heldagsprøve (matte, hjelp) i morgen. Det har også begynt å se ut som sommer ute. Jeg burde ikke si det, men det er nesten litt dumt at det er strålende vær for tiden, siden jeg får ikke utnyttet det. Skulle gjerne vært ute og tatt masse bilder i det fine vår-, nei, sommerværet. Men jeg har en del bilder på lager, som disse fra den siste kvelden i påskeferien. Og i mellomtiden får jeg bare trøste meg med at vi har fri på torsdag og fredag!

 

Hva synes du om bildene?


Etter solnedgang

Jeg liker sjøen og havet jeg

vet ikke helt hvorfor, men tror det er fordi

det er så fritt og åpent og stort.

 

 

Mer fra fjellheimen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå, eller rettere sagt for et par dager siden, forlot vi fine, hvite Rauland, og dro videre til fine, vårlige Stavern. Men først ble det et par flere bilder fra fjellet, hvor det var skikkelig fin påskesol og fine fjelltopper.

 

 

Hvit snø

Her er litt bilder fra min påskeferie så langt. Vi er på hyttetur på Rauland, med snø og sol (selv om det ikke vises på bildene) og ski. Både slalom og langrenn, og i dag er det tid for enda mer langrenn. Åh, det er deilig med ferie.

 

Hva gjør du i påsken?


Universellfasade

Jeg har et fag som heter kommunikasjon og kultur, hvor vi fikk i oppgave å lage en kunstutstilling sammen. Det har vi gjort nå (utstillingen er i gang nå når dette publiseres), med temaet universellfasade, og animasjonen over er "kunstverket" jeg bidro med.  

 

Hva synes du om bildet?


March through the lens of my phone

Her er noen bilder jeg tok med mobilen i mars. Litt fra hyttetur, Bergenstur, baking, vanlige dager, små vårtegn, skolen. Ja, litt forskjellig.

Mars var en veldig fin måned. Særlig mot slutten. Riktignok har det vært travelt og mye å gjøre, og det er det ikke minst nå rett før påsken. Da hjelper det å se at våren kommer, alt blir litt lettere da.

 

Hva synes du om bildene?


Have a cookie or three

Disse myke cookiesene, eller minikakene om du vil, ble farlig gode, spør du meg. Særlig med tanke på at de er sunne. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men gjorde noen forandringer. Dette hadde jeg oppi:

170 g brune bønner - 60 g havregryn - 1 ts bakepulver - 40 g sukrin - ca. 8-10 dråper stevia vanilje - 25 g kakao - litt kanel - litt salt - 15 g smeltet smør - 1/2 dl melk - 1 banan

Ha alle ingrediensene i en bolle, og mos det med en stavmikser (eller liknende). Legg deigen i små klatter på et bakepapir, og stek midt i ovnen på 180 grader. Tiden som trengs avhenger av størrelsen på kakene. Mine stod inne i kanskje 8 minutter, og jeg fikk 21 små kaker.

Veldig farlig å ha disse stående på kjøkkenet, altså, men veldig godt også.

 

 

hits