mars 2015

À Vichy

Den første morgenen i Vichy, morgenen etter jeg kom til og møtte den hyggelige franske damen jeg skulle bo hos, våknet jeg opp i min franske seng i mitt søte, franske soverom og gjorde meg klar til den første dagen på skolen.

Etter skolen denne dagen var det tid for en liten byvandring.

Vi fikk smake på det magiske vannet fra denne vannkilden, det var virkelig helt merkelig. Det var vanlig vann som smakte som om det var kullsyre i det.

Vichy viste seg å være ikke bare en liten, men utrolig fin by, spør du meg, med utrolig mye variert arkitektur. 

Det berømte vichy-vannet var tilsynelatende sentralt for byen, det var veldig mange spa der, men mitt inntrykk (som kanskje ikke var helt rettferdig på vegne av vannet) var at dette vannet virkelig stinket.

Deretter var det på tide å vende hjemover til middag og en tilhørende fransk samtale med vertsmor, og nettopp disse samtalene ble egentlig litt lettere i løpet av oppholdet, så jeg liker å tro at jeg ble litt mer fransktalende i løpet av turen.

 

Vinteren gjennom mobilenDet er kanskje litt sent å innse nå, men det er jo faktisk mars, og vinteren er over! Over ser dere en del bilder jeg har tatt med mobilen denne vinteren, som egentlig har vært ganske så fin med juletiden, julaften og juleferien og alt annet med jul-, og mange fine turer ute i fint vintervær innimellom alt, mye hverdag og skolearbeid, men en fin avslutning på vintermånedene i Paris. Likevel skal det bli så fint med vår og sommer og sol, selv om det også innebærer en skremmende siste innspurt på skolen, men aller mest mye gøy (liker jeg å håpe på).

 

La belle ville

Den andre dagen på klassetur var også den foreløpig siste dagen i Paris. Etter å ha våknet til denne fine utsikten etter noen timers søvn, var det bare til å nyte de siste timene i Paris før togturen videre til Vichy.

Vi gikk bort til, og inn i, Notre-Dame. Så fin, veldig fin.

Deretter gikk turen til Montmartre, en veldig særegen og typisk Parisisk del av Paris. Vi fikk dessverre veldig lite tid her også, men det er bare en god grunn til at jeg må reise tilbake hit. For å sitte på kafé og sånt, altså.

Men utsikten, den fikk vi sett. Og den var utrolig.

Etter dette hastet hele gruppen, og en haug med kofferter, seg gjennom en rekke metroer til togstasjonen. De neste tre timene skulle tilbringes på et (veldig behagelig og avslappende, og dermed etterlengtet) tog i retning Vichy. Jeg tror vi alle var nokså nervøse av tanken på vertsfamiliene våre som ventet på oss der.

Le Louvre et Le Marais

Her er flere bilder fra den første dagen i Paris, hovedsakelig fra Le Musée du Louvre og Le Marais, området vi bodde i. Så mye detaljer. Så mye overalt. Fint, spør du meg.

 

!PARIS!

Det er først nå når jeg sitter hjemme og ser på bildene at det virkelig går opp for meg hvor fint det var i Paris og Vichy. Jeg har nemlig vært på studietur med franskklassen min og franskklasser fra to andre skoler, og det har vært så gøy! Vi kom til Paris tidlig om morgenen forrige lørdag, og selv om jeg ble trøttere og trøttere utover dagen, klarte jeg ikke å la være å beundre alle de fine bygningene. Derfor knipset jeg en hel haug med bilder, hvilke dere får en (stor) smakebit på her.

Vi fikk sett eiffeltårnet både i dagslys og i mørket. Ja, det var fint om dagen, men det kan ikke sammenliknes med hvor fint det var om kvelden.

Vi dro og så på Louvre og Jardin du Luxembourg.

Og vi fikk sett mange gater, store som små.

Og god mat ble selvfølgelig spist.

At man plutselig kan få øye på dette i en tilfeldig gate, det sier litt om Paris.

Altså, dette var bare fantastisk. 

Jeg vil gjerne tilbake med en gang. Det skal sies at Paris var utrolig stor og folksom, og det var slitsomt å tviholde på kameraet hele tiden, men det frister utrolig mye mer å gå rundt her enn å åpne matteboka (noe jeg må gjøre nå).

Og ikke tro at dette var alle bildene, jeg har nemlig (bokstavelig talt) tusen bilder som gjenstår.

 

Hva synes du om bildene?

Har du vært i Paris?


 

hits