februar 2014

Here comes the sun

  

Våren har vært på besøk innimellom de siste dagene. Tidlig, men det er bra. Jeg merket det på sola som varmet hendene, vinden som ikke lenger var iskald og de små blomstene på gresset.

 

Hva synes du om bildene?


Sunn pærekake

Denne søte, lille kaken her er en bananpærekake. En sunn, men god kake som fint kan spises til både frokost, lunsj og dessert. Jeg lagde den i en mini-kakeform (en porsjon), men det går også an å lage den i muffinsformer eller doble oppskriften slik at den passer til en kakeform nær deg. I tillegg trenger du dette:

Start med å piske sammen egget, mos bananen og rør den inn i eggene sammen med mel, melk, kanel, kardemomme og til slutt bakepulver (og tilsett eventuelt vaniljeessens el.) . Hell i kakeformen. Deretter er det tid for å skjære opp pæren i mellomstore biter (hvis du vil, kan du bruke annen frukt, for eksempel eple), og dytt bitene litt ned i kakerøra. Stek i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt (avhenger av størrelse på formen), min stod inne i omtrent 20-25 min, men kunne med fordel stått lengre. 

Jeg spiste min minikake med yoghurt og bringebær på toppen. Det var godt!

 

. . . . . . 

 

 

Ferietid

Endelig vinterferie! Har ventet på den så lenge at det er rart at den faktisk er kommet nå. Jeg har ikke store reiseplaner for ferien, så jeg benytter anledningen til å se litt tilbake på forskjellige reiser fra tidligere ferier. Jeg synes det er gøy å se tilbake på slike bilder. For andre forteller de kanskje ikke så mye, men for meg ligger bringer de fram mange minner og historier.

 

Hva synes du om bildene?

Har du også vinterferie nå?


Positivity

Det er lett å glemme eller overse, men de siste dagene er det mange ting som har gjort meg glad:

- Snøklokker har trengt seg opp gjennom jorda og strukket seg mot sola i klynger rundt omkring. Jeg liker å tenke at det betyr at våren ikke er uendelig langt borte.

- Kjøkkenet vårt, som vi har pusset opp, er også ferdig nå, og det er utrolig herlig. Det ble åpnet med søndagsfrokost og sol.

- Jeg så en musikal som var overraskende god, de var så flinke!

- Jeg fikk til noe jeg hadde tenkt å gjøre lenge, nemlig å sy "innlegg" til en veske for å beskytte kameraet. Og enda bedre, kameraet passet perfekt oppi veska jeg ville ha.

- Jeg fikk nettopp tilbake to gode prøver.

- Det er snart vinterferie.

- Dagene blir lysere.

 

Hva har gjort deg glad i det siste?


 

Hiding behind nothing

 

 

(Jeg vet ikke hva dette er, men en ting er sikkert:

det er ikke redigert!!)

 

Hva synes du om bildet?


Sjokolade.

Enten du bare er litt kald og sjokoladesulten, eller vil feire morsdagen som er i morgen, kan det anbefales å lage denne konfekten. Dette var første gangen jeg lagde konfekt. Jeg fryktet på forhånd at det kom til å bli helt mislykket og grisete, men det var overraskende lett! Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men gjorde noen få endringer på fyllet. Jeg vil forresten tro at nesten hva som helst vil passe som fyll her, for eksempel syltetøy, eller til og med et helt bringebær. Eller vaniljekrem? Åh, så mye godt å lage. Så lite tid. 

(Det er fortsatt ikke snø her (og det er helt greit, for jeg vil ha vår), men det tar seg liksom bedre ut på bilder enn surt vær og regn, så..)

Og som alltid når jeg sier, leser eller tenker for mye på et ord blir det helt merkelig. SJOKOLADE, S j o k o l a d e, sjokolade, det er jo et ganske rart ord når man tenker på det?

 

Har du prøvd å lage konfekt før?


just something

Tja...

Januar er vanligvis ikke min favorittmåned når det kommer til å ta bilder, men her er noen bilder jeg har tatt i det siste, og som ikke helt har funnet sin plass.

 

Hva synes du om bildene?


hits