januar 2014

January through the lens of my phone

 

I dag er det den siste dagen i januar. Da er det bare februar igjen, og så er det vår (kanskje)! Jeg gleder meg til våren nå, kjenner jeg. Jeg er lei av å fryse, og er ikke minst lei av vinden som blåser hele tiden. 

Uansett, over ser dere noen bilder jeg har tatt med mobilen denne måneden. De fleste har jeg allerede lagt ut på instagram

Den siste uka har vært veldig travel, så det har blitt litt stille her. Skolearbeid + lite tid + pusser opp kjøkken + lite inspirasjon er ikke den beste kombinasjonen.

Men til tross for det, har det skjedd veldig mye bra og fint i Januar!

 

Hva synes du om bildene?

Hvordan har du hatt det i januar?


 
Oppskrift, blomster og bok

I dag lagde jeg (nok en gang) pannekaker. Men en litt annen type enn vanlig, faktisk. Blind ekspirimentering endte i disse pannekakene, som i grunnen ble veldig gode, synes jeg:

Eple- og kokospannekaker


Dette trenger du:

2 eggehviter - 1 eple - 2 ss havregryn - 2 ss rugmel/annet mel - 1/2 ts bakepulver - ca. 2 ss kokosmasse - evt. litt vaniljeessens

Dette gjør du:

Pisk eggehvitene stive i en bolle. Skrell og rasp eplet, og vend i eggehvitene sammen med alle de andre ingrediensene. Stek pannekakene (av den veldig fluffy pannekakerøren) i en stekepanne. Jeg anbefaler å følge med, for disse blir fort godt stekt.

Veldigveldig godt sammen med yoghurt, frukt og bær.

Utenom å lage pannekaker, leser jeg for tiden denne boka, nemlig "& me skal bli omskapte". Jeg er enda ikke ferdig med den, men jeg har kommet såpass langt at jeg kan si at jeg liker den og at jeg anbefaler den. Så les i vei! 

Apropos bøker, har dere noen boktips?

 

 

 

En brøkdel av alt

Vi, hver eneste en av oss, alle sammen, utgjør en liten del av noe så stort. Uten å merke det. Skal man le eller gråte?

 

Hva synes du om bildene?


 

 

L'eau bleue

 

 

Jeg vet det. Vannsplash-bilder er standard. Men jeg må innrømme at det er litt gøy å ta bilde av en gang i blandt. Og noe av det mest fascinerende innen foto kommer jo fram her. Det at man fanger øyeblikk, gjerne små øyeblikk man normalt ikke ville lagt merke til, mener jeg.

 

Hva synes du om bildet?


Messy pancakes

Her er frokosten jeg hadde på lørdag. Det var en veldig god frokost, selv om den så litt bombadert ut (særlig i virkeligheten). Spør du meg, får du de beste pannekakene om du blander (sånn cirka) ett egg, 1/2 dl havregryn, 1/2 eller 1 liten most banan, 1/2 ts bakepulver og eventuelt litt kesam, for så å steke dem i en stekepanne. Nam.

Og dere, det har skjedd noe litt gøy på instagram. Instagram har tydeligvis satt meg på lista over "anbefalte brukere", så over helga har jeg plutselig fått mange nye følgere. Det er i hvert fall maaange for meg. Og det er gøy.

 

Hva synes du om bildene?


 

Strange birds

I dag har vært den første dagen i totusenogfjorten med skikkelig fint vær. Kaldt, ja absolutt, men det er greit så lenge sola skinner. Jeg gikk en liten tur ut for å ta noen bilder, og endte opp med å fryse på fingrene. Men, enda viktigere, jeg endte også opp med disse bildene (og noen flere som kommer senere).

 

Hva synes du om bildene?


 

 

En god blanding

Det er ikke så mye å ta bilder av her for tiden, merker jeg. Derfor blir det heller en god blanding av noen bilder fra i fjor her.

 

Hva synes du om bildene?


 

Fotosjåpp

Akkurat nå er jeg glad. Til tross for at jula er over (det skjedde alt for brått :'-( ). Hvorfor? Fordi jeg har kjøpt photoshop cs6! Gleder meg så masse til å bruke det fremover. Så langt har jeg bare laget gifen ovenfor. Kom gjerne med noen tips angående photoshop hvis du har noen. 

 

Hva synes du om bildene?

Har du photoshop?

 

EXPLORE

   

Som jeg så vidt nevnte tidligere, skulle jeg på nyttårsleir. Nærmere bestemt KRIK EXPLORE på Lillehammer. Jeg kom hjem i går, trøtt og sliten etter noen kjekke dager på leir. Jeg dro med Hilde og Maren, og vi satt uendelig lenge på tog, besøkte operaen i Oslo i omtrent et halvt minutt minutt, gikk på skøyter, hadde leker, var på samlinger og møter, sov veldig trangt, sov altfor lite, spiste nyttårsmiddag med 1500 andre, gikk i fakkeltog, danset, lo, sto opp for tidlig, og dro hjem. Det var veldig gøy, særlig å stå på skøyter og å ha leker på isen.

Jeg tok veldig få bilder der, og med tanke på at vi stort sett var inne i en svær idrettshall, var det ikke de beste forholdene heller. De fleste bildene over er derfor fra turen fram og tilbake, og viser ikke så mye fra leiren.

 

Og i dag, i dag var det skolestart. For tidlig? Ja.

 

Hva gjorde du på nyttårsaften?

Hva synes du om bildene?

 

 

 

hits