foto - mat

the last of january

 

Siste dagen i januar, det er rart, men bra. Januar har ikke akkurat vært en måned fylt med fotografering - den har vært fylt med så mye annet - men det er vel sånn at man trenger noen litt dårlige perioder for å sette pris på de gode. Januar slutter ganske bra, for hva er vel bedre enn å ha fri en fredags morgen, lage god frokost og ta mange bilder av den. Ja, så mange at det etter hvert blir lyst nok ute til å slukke lyset, og grøten blir kald (og god). Og i dag, faktisk nå øyeblikkelig, skal jeg jobbe på Disney on Ice for å tjene penger til klassetur, det blir spennende.

 

 

Les pommes

De norske eplene som for tiden modnes, og er å finne i både hager og butikker, er så gode og friske at de er alene en god grunn til å glede seg litt til høsten.

Jeg har bestemt meg, i drømmene mine, at i min fremtidige hage skal jeg ha så mye frukt, bær og grønnsaker som mulig.

Det var også veldigveldig godt å bruke de syrlige og friske eplene i disse småbrødene. Eplebrød med rosmarin, heter de. Du finner oppskriften her. Jeg spiser egentlig sjelden brød, men disse var bare så gode og smakfulle!

 

 

Bjørnebær, kokos, banan

Denne isen ble veldig god, og passer godt å spise i sola nå om sommeren. Dette hadde jeg oppi:

1 most banan - 1 boks kokosmelk - 1 dl melk - 1 pose frosne bjørnebær (most) - søtning/vanilje etter smak

Ha dette helst opp i små pinneisformer (da er det lettest å spise), men kan også ha det i en større form slik at man kan spise den med skje. Sett så isen i fryseren.

 

 

Den siste frokosten i mai

En skikkelig god frokost kommer liksom ikke helt til sin fulle rett før man har fotografert den en stund. Der ligger hemmeligheten altså

.............

Men ja, denne frokosten var veldig god, jeg burde lage det oftere.

 

Juice it

 

 

Det er gøy å lage juice selv,

men det er jo en fare for at du ender opp med mystiske farger (som denne eheh).

 

Har du noen tips til juicer man kan lage selv?

 

 

 

Bursdagskaker

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy   _DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Jeg kom på nå at det kanskje ikke er så snilt å vise kaker på en mandag, men... jeg tenkte uansett å vise disse bildene. Jeg feiret nemlig bursdagen min på lørdag, og da bakte jeg denne ostekaken og muffinsene. Det var ganske godt, om jeg får si det selv, og det må være noe av det mer vellykkede på utseende-fronten (for der har ikke alt sett spiselig ut, for å si det sånn).

Forresten: jeg hadde mattetentamen i dag (puh), så nå er jeg endelig ferdig med alle heldagsprøvene før jul (jippi).

 

Hva synes du om bildene?


hits