foto - hverdag

PåSkE

Et stort bildedryss fra påskedagene som ble tilbrakt på hytta. På langfredag tok vi turen opp til Suldal med ski i takboksen og pølser i sekken. Ellers har jeg gått turer og møtt både kalkun kalkuner og sauer, men også stekt vafler og spist altfor masse god påskemat generelt og ikke minst endelig kunnet lese ut en hel bok fordi det er gøy.

Totusenogfjorten

Jeg lar bildene tale for seg selv, her er noen bilder jeg vil se tilbake på fra året 2014:

Selv om 2014 absolutt har vært et veldig bra år, tror jeg 2015 blir bedre. Jeg prøver å ikke ha store forventninger, men planene som venter på meg i dette året er så fristende og annerledes at jeg nesten ikke klarer å la være. Klassetur til frankrike, russetid og avslutning av tre år på videregående, interrail og forhåpentligvis folkehøgskole. Ingenting er som å ha noe å glede seg til, særlig nå i det mørke regnværet.

Jeg ønsker dere et godt nytt år! 

 

JUL

I går kjørte vi hjem igjen etter koselige juledager hos bestemor og bestefar. Den lange veien ble litt bedre med fin utsikt og podcast (morsomme radioresepsjonister og serial) på ørene.

Som alltid har disse dagene vært fylt med masse god julemat, kaker og fine gaver.

Og fint vær,

men ingen snø, slik som her hjemme.

Det er så deilig å tenke på at jeg fremdeles har en uke igjen av ferien. Jeg skal riktig nok jobbe litt, men ferie er ferie.

Nå ønsker jeg meg masse snø. Jeg vil gå i nysnø og ta bilder og se store snøflak legge seg på trærne.

 

Juletider

Nå. Endelig kan jeg begynne å tenke ordentlig på jul. Det er på tide, med kun seks dager igjen til julaften. I dag hadde jeg nemlig årets siste prøve, og det kjennes.så.godt. Nå vil jeg bare se enda mer julelys overalt, drømme om snø og opprettholde min gjenoppdagede kjærlighet for kakemenn. Og glede meg til jeg virkelig får juleferie på mandag, selvsagt.

 

novembertilbakeblikk

Jeg skulle ønske man bare kunne teleportere seg til hvor som helst. Da skulle jeg gjerne dratt tilbake til Frankrike og spise bringebæris med hvit sjokolade og gå i fargerike gater, eller aller helst dra til et sted jeg aldri har vært. Som til julepyntede Paris og New York, eller mer eksotiske steder i Asia og Afrika. Jeg trøster meg imidlertid med at det noen ganger kan være ganske fint her også (som ved solnedgangen og på stranda ↑ ), og at jeg blir 18 på fredag og har bestilt nytt kamera (!!!) (gleder meg).

 

Hvor ville du dratt akkurat nå hvis du kunne?


Misty mornings

Åh, høstferie er tingen, altså. En perfekt, liten pause fra alt. Endelig litt tid til å gjøre det jeg vil, som å smake fiken og sånt.

 

Hva synes du om bildene?


90

I helga var jeg i Stavern, hvor vi feiret bestefars 90-årsdag. Det var veldig koselig, men helga fløy fort av gårde, etter masse god mat og ikke minst mange timer i bil.

 

Sommertid

Ferdig med sommerjobben og snart ferdig med sommerferien, men sommeren håper jeg ikke er ferdig helt enda. Selv om vi virkelig ikke kan klage på sommerværet i år, vil jeg gjerne ha mer. Og tanken på høst med varme gensere og fargerike blader er fin, men den kan godt holde seg borte foreløpig. Men altså, vi er jo bare i midten av august, så det er jo ikke noe å tenke på en gang. Poenget er bare at uansett hvor lang sommerferien er, kommer alltid første skoledag som et lite sjokk. Plutselig skal jeg begynne i tredje klasse, det føles både bra og skummelt.

 

Bildene er forresten fra litt forskjellige sommerdager her hjemme og på hytta.

 

Vacation

...

(prøv å bake disse sconesene om du har litt tid til overs og en sulten mage)

I morgen drar jeg og (nesten hele) familien til Frankrike. Det blir godt å komme seg litt bort på ferie nå, kjenner jeg. Da merker man at sommerferien faktisk er her, og så er det mye mer å fotografere. For det gleder jeg meg til, å ta bilder av alt og ingenting (for som dere muligens merker, er det ikke mye spennende her hjemme). Jeg vil også (her kommer mer dagdrømming:) bade i klart vann, lese bøker i sola, gå i koselige, franske gater, gå på marked og i koselige butikker, spise god mat, og ikke minst spise is. Reise, rett og slett.

 

...

 

Le joli mai

Det er favorittårstiden min, den er i hvert fall rett rundt svingen. Resultatet er tydeligvis at jeg ender opp med veldig mange bilder på en gang.

Men det er jo så fint å våkne opp til dette (ser bort i fra at det blir alt for tidlig lyst slik at jeg våkner alt for tidlig)

Og vannmelon er jo obligatorisk

Og når man først må øve til matteeksamen (skal ha det på fredag, vet ikke om jeg bør være redd eller ikke?!), er det greit å kunne gjøre det ute i sola

I helga var jeg på hytta, og til tross for at jeg egentlig var syk, var det veldig fint der. Og sauene/lammene var søte

Og frokosten var god

Gøy å tenke på: Jeg har hatt fri i dag, har fri i morgen, eksamen på fredag, og etter det er jeg egentlig ferdig med alt skolearbeid før sommeren!

(Og forresten, tusen tusen takk for de fine kommentarene, dere er så snille)

 

Hva skal du ha eksamen i (hvis du skal ha)?

Hva synes du om bildene?


Sola smilte

  

  

  

  

  

Sola smilte mye i april. Til tross for mye stress, var april egentlig en veldig fin måned, takket være påskeferien og det fine været. Jeg tok også en del bilder, og her kommer en liten eksplosjon av bilder fra slutten av april. 

 

Vårvårvår

 

Det har vært såå fint vær her i det siste. Skikkelig vårlig. Det er like fint hvert år, det å kunne ta av seg jakken uten å fryse, lyse morgener, kjenne sola varme i ansiktet og å se alle de fine blomstene som dukker opp rundt omkring (og selvfølgelig å knipse tusen bilder av de hehehehe). Her er noen bilder jeg har tatt i det siste, av blomster, scones, frokost og fra når jeg tok bilder til en kunstutstilling vi skal ha snart i et fag.

 

Er det vårlig hos deg også?


Disposable

 

   

     

    

  

  

 

....

 

 

 

 

 

 

 

 

Rundt nyttår og fram til for omtrent en måned siden hadde jeg et engangskamera. Her er de bildene som ikke ble helt dårlige (slik veldig mange av dem ble). Her er det altså litt fra leiren jeg var på rundt nyttår, og noen andre små øyeblikk etter det. Jeg burde vel innse at engangskamera ikke alltid er en like god idé (blant annet fordi jeg er altfor utålmodig, og ender derfor opp med å ta bilder kun for å fylle opp filmen (og da forsvinner jo poenget litt)).

 

Forrige helg, da mars startet

... Da gikk vinterferien mot slutten, det var regn og det var sol. Jeg var på hytta, spiste fastelavnsboller og tok bildene du ser over. Jeg leste også i boka på bildene. Anbefaler den, for den var skikkelig fin.

 

Hva synes du om bildene?


Positivity

Det er lett å glemme eller overse, men de siste dagene er det mange ting som har gjort meg glad:

- Snøklokker har trengt seg opp gjennom jorda og strukket seg mot sola i klynger rundt omkring. Jeg liker å tenke at det betyr at våren ikke er uendelig langt borte.

- Kjøkkenet vårt, som vi har pusset opp, er også ferdig nå, og det er utrolig herlig. Det ble åpnet med søndagsfrokost og sol.

- Jeg så en musikal som var overraskende god, de var så flinke!

- Jeg fikk til noe jeg hadde tenkt å gjøre lenge, nemlig å sy "innlegg" til en veske for å beskytte kameraet. Og enda bedre, kameraet passet perfekt oppi veska jeg ville ha.

- Jeg fikk nettopp tilbake to gode prøver.

- Det er snart vinterferie.

- Dagene blir lysere.

 

Hva har gjort deg glad i det siste?


 

just something

Tja...

Januar er vanligvis ikke min favorittmåned når det kommer til å ta bilder, men her er noen bilder jeg har tatt i det siste, og som ikke helt har funnet sin plass.

 

Hva synes du om bildene?


Messy pancakes

Her er frokosten jeg hadde på lørdag. Det var en veldig god frokost, selv om den så litt bombadert ut (særlig i virkeligheten). Spør du meg, får du de beste pannekakene om du blander (sånn cirka) ett egg, 1/2 dl havregryn, 1/2 eller 1 liten most banan, 1/2 ts bakepulver og eventuelt litt kesam, for så å steke dem i en stekepanne. Nam.

Og dere, det har skjedd noe litt gøy på instagram. Instagram har tydeligvis satt meg på lista over "anbefalte brukere", så over helga har jeg plutselig fått mange nye følgere. Det er i hvert fall maaange for meg. Og det er gøy.

 

Hva synes du om bildene?


 

En god blanding

Det er ikke så mye å ta bilder av her for tiden, merker jeg. Derfor blir det heller en god blanding av noen bilder fra i fjor her.

 

Hva synes du om bildene?


 

Fotosjåpp

Akkurat nå er jeg glad. Til tross for at jula er over (det skjedde alt for brått :'-( ). Hvorfor? Fordi jeg har kjøpt photoshop cs6! Gleder meg så masse til å bruke det fremover. Så langt har jeg bare laget gifen ovenfor. Kom gjerne med noen tips angående photoshop hvis du har noen. 

 

Hva synes du om bildene?

Har du photoshop?

 

EXPLORE

   

Som jeg så vidt nevnte tidligere, skulle jeg på nyttårsleir. Nærmere bestemt KRIK EXPLORE på Lillehammer. Jeg kom hjem i går, trøtt og sliten etter noen kjekke dager på leir. Jeg dro med Hilde og Maren, og vi satt uendelig lenge på tog, besøkte operaen i Oslo i omtrent et halvt minutt minutt, gikk på skøyter, hadde leker, var på samlinger og møter, sov veldig trangt, sov altfor lite, spiste nyttårsmiddag med 1500 andre, gikk i fakkeltog, danset, lo, sto opp for tidlig, og dro hjem. Det var veldig gøy, særlig å stå på skøyter og å ha leker på isen.

Jeg tok veldig få bilder der, og med tanke på at vi stort sett var inne i en svær idrettshall, var det ikke de beste forholdene heller. De fleste bildene over er derfor fra turen fram og tilbake, og viser ikke så mye fra leiren.

 

Og i dag, i dag var det skolestart. For tidlig? Ja.

 

Hva gjorde du på nyttårsaften?

Hva synes du om bildene?

 

 

 

Totusenogtretten

_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy_DSC0972 copy

Når jeg tenker tilbake på totusenogtretten, blir jeg glad og tenker at det har vært et bra år. Det rommer mange gode minner, jeg har oppnådd mange av målene mine, og jeg synes jeg har forbedret meg rent fotomessig. Følelsen av å faktisk være fornøyd er herlig, den må være blant de aller beste. Når jeg tenker på totusenogfjorten, tenker jeg først "totusenogFJORTEN? oi", før jeg videre håper at det kommende året bare blir enda bedre. Og jeg, jeg vil gjerne gjøre mitt beste for at det skal bli nettopp det.

 

Hva synes du om bildene?

Hvordan har ditt 2013 vært?


Juledager

_DSC0972 copy

Siden sist har julekalenderen blitt tom, 

_DSC0972 copy

jeg har åpnet mange fine gaver, 

_DSC0972 copy  _DSC0972 copy

spist god julemat,

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

og selvfølgelig dessert (riskrem <3).

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

En av julegavene mine var denne globusen. Jeg liker globuser veldig godt, så det passet bra.

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Veldig gode og akkurat litt for store julefrokoster har vi også hatt.

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Ellers har jeg slappet av, spilt spill, sett på filmer og kost meg med familien.

_DSC0972 copy

 (    og knust en julekule : - (    )

_DSC0972 copy

 

Jeg håper dere har hatt noen fine og gode juledager!

 

Hva synes du om bildene?

 

 

Tjueandre desember

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Et lite, eller skal jeg si stort, bildedryss fra dagene før jul. Nå er det juleferie (utrolig herlig) og kun to dager til julaften. Gavene er klare, juletreet er pyntet og regnet pisker mot vinduet (finn én feil). Vi skal være hjemme i julen siden vi får besøk, og så skal jeg reise på leir rundt nyttår. Det blir gøy! Og så skal jeg selvsagt spise masse god julemat, se på julefilmer og alt annet som hører julen til. 

 

Hva synes du om bildene?

Hva skal du gjøre i julen?


 

I julebyen

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy  _DSC0972 copy

_DSC0972 copy

I går tok jeg og mamma toget til julebyen i Egersund. Der var det mørkt, masse julelys og koselige boder. Det hadde vært superkoselig med snø der (vil ha snø), men det var koselig selv når det regnet. I dag har jeg blitt helt ferdig med julegavehandelen, det gjenstår kun å pakke dem inn. Jeg har et håp om å få til å pakke inn og pynte alle gavene veldig fint i år.

 

Hva synes du om bildene?

 

 

Orange is the color of adventure

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Jeg liker:

- Oransje

- Roser

- Oransje roser

- Tanken på juleferie om 9 dager (!)

- Jul i svingen

( med mer)

 

Hva synes du om bildene?

 

 

6209 dager

_DSC0972 copy

Tenkte bare å si at i dag er jeg 6209 dager gammel. For dere som ikke er superraske i hoderegning (jeg er en av dem) vil det si 17 år. Har hatt en kjempefin dag med fine gaver og gratulasjoner!

 

Pancakes and candles (sunday)

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

én måned til julaften, én uke til desember og fire dager til bursdagen min. Fint!

 

Aller hest vil jeg høre på masse julemusikk, ta frem julepynt og gjøre andre julete ting akkurat nå, men det er nok hakket for tidlig. I mellomtiden tenner jeg mange lys og spiser pannekaker (og klementin (og drikker kakao)). 

 

Hva synes du om bildene?

Hva gleder du deg til?

 

H Ø S T & S O M M E R

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy  _DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

 Hva velger du? Jeg velger sommer, jeg. 

 

Hva synes du om bildene?


 

 

Regnbue og te og fredag

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

Endelig helg. 

Jeg har tatt utrolig lite bilder i det siste, så her kommer noen litt gamle, eller i hvert fall ikke helt nye. Denne gangen også har jeg prøvd å redigere bildene litt kornete. Åh. Det minner meg på at jeg vil kjøpe et engangskamera snart.

Ha en fin fredag!

 

Hva synes du om bildene?

 

 

Oktoberlørdag

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy   _DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

_DSC0972 copy

 Det er den siste lørdagen i oktober i dag, for allerede neste lørdag er det november. Det er ganske fint ute nå, med de gule og oransje bladene. Og det var fint å drikke te (vanilje og kanel, den er supergod og minner litt om jul) fra den fine, blomstrete tekoppen. 

 

Hva synes du om bildene?


 

 

hits