interrail: R O M A

Etter en lang dag i Vatikanet fikk vi også sett litt av selve Roma, som viste seg å være en veldig fin by.

Spansketrappene var litt skuffende, da, siden det ikke var noen blomster der, bare masse (masse!!) folk.

Vi gikk også opp til parken Villa Borghese, hvor det var fin utsikt over byen.

Og gamle, litt skumle statuer. Og varmt. Det må sies at det var utrolig varmt her hele tiden, ikke langt unna 40 grader, tror jeg.

Vi besøkte også Trevi-fontenen,

som viste seg å være en eneste stor byggeplass. Typisk vår uflaks, men vi kunne i det minste forestille oss hvor fin den kunne ha vært.

Men solnedgangen, den var FIN.

Og så møtte vi en måke som jeg er overbevist om at var stum.

Neste morgen gikk vi også ut i sola og varmen, vi gikk til Colosseum, men der var det virkelig uendelig lang kø, så dit gikk vi heller senere på dagen (da var det ingen kø, tips tips).

Da gikk vi heller til Forum Romanum. (tips: vi fikk både dette og Colosseum gratis siden det var månedens første søndag, så da fikk vi litt flaks også)

Noe av det jeg likte ved Roma var alle vannfontene som var å finne overalt, med rent, friskt og ikke minst kaldt vann som ganske enkelt var fantastisk i varmen.

For ikke å glemme alle de fantastiske åpne plassene som plutselig dukket opp rundt omkring. Vi så nok bare en brøkdel av byen, men det var likevel så fint.

Og alle de gamle ruinene og bygningene, det var så mange flere av dem enn jeg hadde trodd, og det var veldig spesielt å gå i disse omgivelsene.

Og så gikk turen videre neste morgen. Eller, turen gikk hjemover, men det tok sin tid med både venting og forsinkelser. Nå er jeg forresten snart på vei til å dra igjen, jeg skal nemlig flytte og gå på folkehøgskole. Åh, det blir spennende. I morgen har jeg overlevd 7 uker med sommerjobb, og før jeg vet ordet av det, på lørdag, drar jeg, sånn på ordentlig(?!?!).

5 kommentarer

Jeanette

20.08.2015 kl.17:56

Roma ser fantastisk ut! Har alltid hatt lyst til å dra dit! Elsker Italia generellt! Ha en fin reise! Flotte bilder og fin blogg:) blir glad hvis du vil følge meg også:)

Sofie Holtedahl

20.08.2015 kl.18:13

nydelige bilder, som alltid! drømmer meg helt vekk <3

Hannehm

20.08.2015 kl.20:53

fine bilder :)

Hege Landsvik

20.08.2015 kl.20:54

Wow, for noen nydelige bilder!

Ble såå skuffet da vi kom til trevifontenen og det der var synet som møtte oss... Spansketrappen besøkte vi 06:30 på morgenen, soloppgang og ikke et eneste menneske å se! Colosseum hadde vi kjøpt billetter til på forhånd, så vi kunne bare gå rett forbi køen - det var utrolig greit. Ble helt forelsket i Roma!

Lykke til på folkehøgskole!

yasmina

21.08.2015 kl.20:26

Fantastiska bilder!

Skriv en ny kommentar

hits